divendres, 11 de març del 2011

Comunicat de l'Assemblea de Joves Independentista de Torredembarra, davant l'aparició de Plataforma per Catalunya a la nostra vila




En primer lloc, l'AJIT, transmetem el més enèrgic rebuig a la candidatura del partit de Josep Anglada a la vila de Torredembarra; i entenem que totes i tots els vilatans de Torredembarra, hem de sensibilitzar-nos vers aquest esdeveniment i actuar de forma coherent i conseqüent.

Josep Anglada, és un personatge ultradretà del Principat de Catalunya i president de la formació política “Plataforma per Catalunya”; ex-militant de l'organització ultradretana “Fuerza Nueva” durant la transició; en les eleccions al parlament europeu del 1989, va ser candidat del partit “Frente Nacional”, liderat pel franquista Blas Piñar; el 2009 va ser jutjat i condemnat per agredir un menor; al 2010 va ser acusat per membres de la seva pròpia formació política d'apropiar-se de fons de l'organització; Josep Anglada, entre altres coses, ha organitzat viatges al Valle de los Caídos, a la celebració del 18 de Juliol i a la del 20 de novembre.

Actualment, Plataforma per Catalunya, amb el seu discurs xenòfob, feixista i neonazi, pretén instal-lar-se als ajuntaments del Principat de Catalunya, aprofitant-se i manipulant demagògicament l'actual situació econòmica imperant. Al mateix temps, el tracte difamant vers als col·lectius immigrants i la seva manca de capacitat analítica, demostra que es tracta (ell, i el seu partit) d'una organització marcadament racista.

Per altra banda, la jurisprudència espanyola i catalana, i al mateix temps, el consistori de Torredembarra, fan la vista grossa davant aquest esdeveniment que ens pot abocar a una manca de cohesió social a la nostra vila, i un tracte discriminatori a les persones segons la seva condició de gènere, d'ètnia o procedència.

I, un cop més, evidenciem que la jurisprudència espanyola, amb les seves armes a les mans, il·legalitza partits independentistes pel fet de no condemnar a una organització armada, i permet que organitzacions franquistes, feixistes, racistes i neonazis es presentin amb total impunitat amb la més que qüestionable “Llei de Partits”.

Davant d'aquests fets, el jovent de Torredembarra, juntament amb totes aquelles entitats afines a aquest comunicat, encetarem la dinàmica de conscienciació i de rebuig envers aquests fets, manifestant-nos i actuant amb coherència a favor dels valors del respecte mutu, la solidaritat i la llibertat dels pobles i les persones.

No permetrem, que discursos xenòfobs atemptin contra les persones nouvingudes a casa nostra; al contrari, seguirem fomentant la integració a la cultura i llengua catalanes, així com la cohesió social entre tots els homes i dones, joves i grans, independentment de la seva condició d'origen, ètnia o gènere.

Finalment, exigim al consistori torrenc, juntament amb totes les forces polítiques municipals que es posicionin davant d'aquest context i si s'escau, que s'involucrin a les mobilitzacions i actes de rebuig que la nostra organització, juntament amb d'altres, organitzin els dies previs i posteriors al 22 de maig.

El jovent de Torredembarra, avancem que actuarem amb contundència davant l'aparició de PxC a la nostra vila, mitjançant l'acció al carrer, amb la lluita de sensibilització social.


Contra el feixisme i el racisme, ni un pas enrere;
endavant amb la lluita antifeixista.

Torredembarra vila antifeixista!








Torredembarra, Baix Gaià. (Països Catalans)
8 de Març de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada